X

AirBnb facilitarà a Hisenda dades fiscals dels usuaris

Anuncia que ho farà a partir del 27 de juny, dies abans que entri en vigor la normativa de l'Agència Tributària sobre lloguer turístic

24/04/2018

AirBnb facilitarà a Hisenda dades fiscals dels usuaris

AirBnb està informant els seus usuaris que podrà facilitar a les autoritats fiscals dades dels propietaris i dels clients, i també de les transaccions i reserves que han fet.

Forma part de les noves condicions de privacitat de la plataforma de lloguer vacacional que els clients hauran d’acceptar per poder accedir-hi. Entraran en vigor el 27 de juny, i en acceptar-les, els amfitrions i hostes d’aquesta plataforma “atorguen autorització, sense notificació addicional, per difondre les seves dades a les agències tributàries pertinents”, incloent-hi noms, adreces, NIF i informació de contacte.

La Conselleria d’Hisenda ha confirmat que tindrà accés a les dades de les plataformes i que les utilitzarà per comprovar si es paga l’impost turístic. Les noves condicions d’AirBnb entraran en vigor 4 dies abans que ho faci el model 179 de l’Agència Tributària, que obligarà a declarar a la Hisenda estatal els ingressos de lloguer turístic.

24/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris