X

CCOO demana “mesures dràstiques” contra els accidents laborals en la construcció

El sindicat demana actuacions per posar "fre als pistolers", nom amb el qual es coneix als reclutadors de treballadors en negre

27/04/2018

CCOO demana “mesures dràstiques” contra els accidents laborals en la construcció

Imatge d'arxiu d'un accident laboral en la construcció.

CCOO ha posat en marxa una campanya informativa contra la precarietat en el sector de la construcció i ha reclamat “mesures dràstiques per reduir l’accidentalitat i la mortalitat laboral” en el sector, en el qual l’any passat van morir 5 persones i 31 van patir accidents greus.

En un comunicat, el secretari general de Construcció i Serveis de CCOO a les Balears, Miguel Pardo, demana actuacions per posar “fre als pistolers”, nom amb el qual es coneix als reclutadors de treballadors en negre.

Aquests intermediaris “cerquen mà d’obra barata, il·legal i principalment immigrant”, ressalta el sindicat, el qual ha iniciat a tot l’Estat contra aquesta pràctica.

La campanya inclou missatges en castellà, francès, romanès i búlgar per alertar a treballadors espanyols i immigrants davant de les contractacions abusives i animar-los a denunciar-les als sindicats.

En el conjunt de l’Estat, segons les dades oficials, van morir en 2017 mentre treballaven 87 treballadors de la construcció i es van registrar en el sector més de 700 accidents greus.

27/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris