X

S’allarga fins a l’octubre la prohibió de fer foc i cremes al bosc

Aquest dimarts arranca l'operatiu contra els incendis forestals a les Balears

30/04/2018

S’allarga fins a l’octubre la prohibió de fer foc i cremes al bosc

Aquest dimarts comença la campanya especial per fer front als incendis forestals a les Balears. Fins al pròxim mes d’octubre estarà prohibit fer foc i cremes al bosc i a les àrees recreatives de la comunitat. Enguany, un total de 350 persones formaran part de l’operatiu, entre tècnics forestals, agents de Medi Ambient, vigilants i auxiliars.

 

6 mesos de vigilància extrema

Enguany s’allarga la temporada de màxima vigilància. Comença abans, al maig, i no finalitzarà fins al mes d’octubre. Seran, en total, sis mesos, dos més que fins ara. Una novetat que, segons el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, també permetrà una millora laboral per al personal. “És una campanya en la qual tindrem més gent que mai. La gent de reforç, que estava quatre mesos amb nosaltres, ara n’estarà sis. Això ens permet tenir més gent en els incendis i durant més temps. I també un efecte indirecte, que és millorar les seves condicions, perquè tindran dret a l’atur. Per tant, doble millora”, ha explicat Vidal.

A banda del personal, enguany s’incorporen tres noves autobombes (una a Eivissa i dues a Mallorca). També hi ha millores a la base de mitjans aeris de Son Bonet i dues noves càmeres de vigilància sobre el terreny.

L’any passat, en total, es van cremar 168 hectàrees a les Illes. L’incendi més important va ser el del port de Pollença, a Mallorca, el mes de desembre.

30/04/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris