X

Comença la liquidació de l’ecotaxa per al lloguer turístic de 2017

El període voluntari de pagament que s'inicia aquest 1 de maig acabarà el 2 de juliol

01/05/2018

Comença la liquidació de l’ecotaxa per al lloguer turístic de 2017

Imatge d'arxiu.

Els vuit propietaris de cámpings i 8.848 d’habitatges destinats al lloguer vacacional poden efectuar a partir d’avui les liquidacions corresponents a l’impost del turisme sostenible de 2017.

Els avisos de pagament es poden obtenir a través del web de l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) amb el NIF i el codi de l’establiment, a través de la carpeta fiscal de cada contribuent, o bé presencialment a les oficines de l’entitat, segon ha informat la Conselleria d’Hisenda en un comunicat.

Aquest Primer de Maig s’inicia el període voluntari per a la liquidació de l’impost del turisme sostenible, també coneguda com ecotaxa, de 2017 per a aquests dos grups de contribuents, segons la notificació publicada en el Butlletí Oficial (BOIB) del passat dissabte.

L’ATIB ha generat un total de 8.857 liquidacions per aquesta modalitat de liquidació de l’ecotaxa en 2017, totes corresponents de lloguer vacacional, excepte 8 càmpings i un establiment d’allotjament qualificat com d'”altra modalitat”. El període voluntari de pagament que s’inicia aquest 1 de maig acabarà el 2 de juliol.

Els propietaris d’habitatges vacacionals i de càmpings són els únics obligats tributaris per l’ecotaxa que disposen d’un període propi per efectuar la liquidació de l’impost a any vençut.

En aquest termini, es reporten les estades efectuades pels usuaris d’aquests serveis d’allotjament durant tot el 2017.

El procés que comença avui és el segon període de liquidació (el primer per un any complet) que han d’afrontar aquests propietaris, després de l’entrada en vigor d’aquest impost.

L’any passat, en aquest mateix període de liquidació, van tributar 8.756 establiments d’aquestes característiques, per un total de 2,27 milions d’euros, dels quals, un 68,5% van pertànyer a Mallorca, un 12% a Eivissa, un 15,4% estan situats a Menorca i un 4,1% a Formentera.

01/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris