X

Cauen les denúncies per assetjament escolar a les Balears

L'Institut per a la Convicència i Èxit Escolar vincula la reducció al nou protocol engegat als centres

02/05/2018

Cauen les denúncies per assetjament escolar a les Balears

En el Dia Mundial contra l’Assetjament Escolar, l’Institut per a la Convivència i Èxit Escolar ha informat que, per primera vegada des de 2007, el curs passat va registrar manco denúncies relacionades amb l’assetjament. Una reducció que la Conselleria d’Educació atribueix al nou protocol engegat per fer front i prevenir el ‘bullying’.

Segons ha avançat a IB3 Ràdio la directora de l’Institut, Marta Escoda, el curs 2015-16 es varen atendre 260 demandes, la meitat de les quals relacionades amb assetjament. Un any més tard, el balanç aporta més denúncies, 300, però manco proporció -un 32%- vinculades amb el ‘bullying’. La diferència entre els dos cursos -explica Escoda- és que s’ha posat en marxa el protocol específic perquè els centres escolars sàpiguen com actuar quan detecten un possible cas i no el derivin directament a la conselleria. Escoda reconeix que encara hi ha molta feina a fer però celebra que moltes escoles i instituts han ampliat les eines de prevenció d’aquesta problemàtica. “Mediació, tutoria entre iguals, educació emocional, cohesió de grups… Tots això té una repercussió directa en la prevenció”, afirma la responsable de l’Institut.

En aquesta fase preventiva, el Programa Policia Tutor de les Balears juga un paper molt important, ja que poden detectar casos d’assetjament veient reaccions i actituds dels alumnes quan fan xerrades a les escoles. No obstant això, el responsable del programa, Rafel Coves, reconeix que les víctimes no s’hi acosten directament per explicar la seva situació. En aquest sentit, està funcionant molt bé -diu- el servei de whatsapp que el cos policial ha engegat per oferir ajuda als infants amb aquest problema. I una vegada tenen constància d’un cas de ‘bullying’, la passa següent és parlar amb els pares del suposat assetjador i fer-ne un seguiment.

02/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris