X

Els veïns del centre de Maó reclamen evitar que es converteixi en un ‘parc temàtic’

Asseguren que cal fer una reflexió a fons sobre el model de ciutat i aplicar polítiques d’habitatge social

03/05/2018

Els veïns del centre de Maó reclamen evitar que es converteixi en un ‘parc temàtic’

L’associació de veïns del centre històric de Maó fa una crida per evitar que la ciutat es converteixi en un parc temàtic. Asseguren que cal fer una reflexió a fons sobre el model de ciutat que es vol i aplicar polítiques d’habitatge social per impedir les actuals dificultats de moltes famílies per accedir a un allotjament. En aquest sentit, celebren la iniciativa de l’Ajuntament d’adquirir pisos per a persones necessitades. La presidenta de l’associació de veïns, Roser Román, explica que cal fer una ciutat per als ciutadans i no pas per als turistes.

Reconeixen que els municipis no tenen competències en aquesta matèria, motiu pel qual son els serveis socials els encarregats de donar una resposta. A més, critiquen el funcionament de l’Institut Balear de l’Habitatge, l’IBAVI, de qui sostenen que tan sols es dedica a repartir papers i no pas a donar sortida a la demanda dels ciutadans.

Per trobar solucions a la situació de manca d’habitatge que viu el municipi i afavorir el debat, des de l’Associació de veïns del centre històric han convidat l’actual gerent d’Habiatge de l’Ajuntament de Barcelona, Javier Burón, tot un referent en la matèria. Explicarà les polítiques que s’estan duent a terme a la capital catalana i que consideren que també podrien aplicar-se aquí.

La conferència, que compta amb la col·laboració del Consell i Sa Nostra se celebra aquest divendres a les 19:30h a la Sala de Cultura de Sa Nostra.

03/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris