X

Aliança Mar Blava en lluita per aturar el projecte MEDSALT-2

L'entitat creu que darrere hi ha interessos petrolífers

03/05/2018

Aliança Mar Blava en lluita per aturar el projecte MEDSALT-2

L’Aliança Mar Blava continua recollint al·legacions per aturar el projecte Medsalt-2. Els seus impulsors asseguren que és una iniciativa científica que utilitzarà sondejos acústics per investigar l’evolució del Mediterrani. Des de l’Aliança creuen que aquestes tindran conseqüències crítiques en el medi marí i a més obrirà la porta a l’explotació d’hidrocarburs.

En 3 dies s’han recollit més de 500 al·legacions contra el projecte. El 21 de maig és el darrer dia per presentar-les. Els promotors del projecte Medsalt-2 asseguren que s’han pres mesures mitigadores perquè els sondejos no afectin la flora i fauna marina. L’objectiu es conèixer perquè es va assecar el Mediterrani quan es va separar de l’atlàntic. L’Aliança Mar Blava creu que les mesures són ineficaces.

L’Aliança creu que darrere hi ha interessos petrolífers i que s’aprofitaria l’estudi per, després, cercar hidrocarburs. Asseguren que al projecte es parla obertament de l’interès de set empreses petrolieres. Per part seva, els investigadors diuen que només hi ha interès científic i que no estan finançats per cap d’aquestes empreses.

L’Aliança afirma que la solució definitiva vindrà amb la tramitació de la Proposició de llei de protecció del Mediterrani. Un document que va ser aprovat per unanimitat l’any passat al Parlament balear i que després va ser vetat al Congrés.

03/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris