X

Les Illes Balears patiren 3.000 ciberatacs el passat any

Twitter ha anunciat un problema intern i ha recomanat canviar la contrasenya

04/05/2018

Les Illes Balears patiren 3.000 ciberatacs el passat any

Els més de 300 milions d’usuaris de Twitter han rebut avui una recomanació de l’empresa. Han de canviar la seva contrasenya per motius de seguretat. Diuen que han tengut un problema tècnic amb el registre intern d’aquest material sensible i afirmen que la informació de les contrasenyes no ha sortit de Twitter. Descarten, a hores d’ara, un atac informàtic. Segons dades de l’Institut Nacional de Ciberseguretat  (INCIBE) l’any passat a Espanya es varen registrar 120.000 ciberatacs, només a les Illes Balears 3.000: Segons afirma el gerent de l’empresa de ciberseguretat Intenc, Juanjo Fuster, “avui en dia a nivell mundial la ciberdelinqüència genera més volum de negoci que si sumam el narcotràfic i la pornografia”

Es calcula que cada dia es creen 500.000 nous virus informàtics. El mes de maig de l’any passat, Telefónica o el servei britànic de Salut patiren un dels considerats majors atacs cibernètics de la història. El conegut com a WannaCry que va entrar dins el sistema d’aquestes empreses, va segrestar tota la seva informació i va demanar doblers per tornar-los el control. El virus es va escampar per internet i en hores va acabar infectant més de 140.000 ordinadors i afectant 57 països. Els experts creuen que encara no ha prou consciència de la ciberseguretat ni en l’àmbit empresarial ni a escala individual.

Al Parc Bit de Palma fa feina la primera empresa de ciberseguretat a tercers de les Illes. L’empresa Intec ofereix servei a 60 clients de diferents sectors i monitoren atacs i amenaces a empreses, col·laborant amb Guàrdia Civil, Policia Nacional i empreses internacionals del sector.

04/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris