X

El SOIB visita Castella la Manxa pel Pla de Retorn adreçat als balears que marxaren a l’estranger per la crisi

Uns 5.000 joves varen haver de deixar les Illes des dels inicis de la crisi.

06/05/2018

El SOIB visita Castella la Manxa pel Pla de Retorn adreçat als balears que marxaren a l’estranger per la crisi

Primeres passes del Govern balear per concretar l’anunci que ha fet, aquesta setmana, la presidenta Francina Armengol d’aprovar, abans de final d’any, un Pla de Retorn per als illencs que varen haver de sortir del país arran de la crisi econòmica. Segons ha pogut saber IB3 notícies, la setmana que ve representants del Servei d’Ocupació, el SOIB, es desplacen a Castella La Manxa per estudiar el Pla de Retorn d’aquesta comunitat, un referent a nivell Estatal. En aquesta visita també es reuniran amb els fundadors de VOLVEMOS.ORG, una empresa que facilita el retorn d’exiliats econòmics a Espanya. En els seus dos anys d’existència, ha assessorat a més de 8000 emigrants econòmics que viuen a més de 90 països i cerquen la manera de tornar cap aquí, i ben aviat es posarà a fer feina també amb les Balears.

Les mesures d’aquest Pla de Retorn -que serà transversal amb la implicació de diferents conselleries- es consensuaran amb sindicats i organitzacions empresarials, i està previst que es posi en marxa abans d’acabar aquest any. Així ho  ha confirmat el conseller de Treball, Iago Negueruela, qui assegura que “estan treballant amb diferents experiències  per veure com es pot implantar el programa, aquí a les Balears que també inclourà les persones majors 30 anys que vulguin retornar a les Illes”.

La Conselleria de Treball habilitarà un servei d’intermediació que permetrà donar a conèixer les opcions de què disposaran TOTES les persones que vulguin retornar a les Illes.

Un informe recent del Consell de la Juventut recull que uns 5.000 joves varen haver de deixar les Illes des dels inicis de la crisi. Ara la xifra fregaria els 3.000. És la punta de l’iceberg, la dada estadística, no retrata la realitat. Els experts calculen que el nombre real d’emigrants pot arribar a ser fins a 3 vegades superior a la xifra oficial.

06/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris