X

Proposen recuperar el disseny original del pont de la Riera de Palma

L'estructura, dissenyada per Gaspar Bennàssar, va ser 'encimentada' però encara sostè un dels punts més transitats de Palma

08/05/2018

Proposen recuperar el disseny original del pont de la Riera de Palma

El grup de recerca en ecologia interdisciplinària de la UIB i membres del màster en paisatge i restauració proposen que es recuperi l’antic disseny del pont de Sa Riera. Argumenten que podria suposar el sus a una transformació radical de la ciutat. Es tracta d’un punt que connecta la zona més turística de Palma, la més transitada i la futura falca verda.

Un eix entre la Palma més turística i la més abandonada

Cada dia hi circulen desenes de milers de persones, però poques saben que sota el pont de sa Riera hi ha l’estructura original dissenyada per l’arquitecte Gaspar Bennàssar. La iniciativa vol recuperar un patrimoni oblidat com a punt de partida per a descongestionar el barri antic.

Recuperar l’antic pont  seria la primera passa d’un projecte encara més ambiciós: tornar al disseny inicial de les avingudes, un bulevard a l’estil parisenc del qual només en queda el tros més proper al baluard del Príncep, emprat com a aparcament. També es convertiria en la porta d’entrada a la futura falca verda. El projecte, diuen, agrada els veïnats.

La restauració del pont també serviria per dotar d’un paisatge coherent una zona on conflueixen edificis coetanis amb l’obra de Bennàssar.

08/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris