X

Roberto Durán representarà a Espanya en el Mundial de Sommelier el 2019 a Xipre

El sommelier, membre de l'Associació Balear, ha guanyat la I Cimera de Sommelier Campions d'Espanya, passaport per anar al campionat del món

10/05/2018

Roberto Durán representarà a Espanya en el Mundial de Sommelier el 2019 a Xipre

Roberto Durán, membre de l’Associació Balear de Sommelier (ABS) i cap de sommelier en dos restaurants del xef Joël Robuchon a Singapur, representarà a Espanya en el Campionat Mundial de Sommelier que se celebrarà en 2019 a Xipre després de guanyar aquest dijous la I Cimera de Sommelier Campions d’Espanya.

El sommelier dels restaurants Joël Robuchon (amb tres estrelles Michelin) i L’Atelier (amb dues estrelles Michelin) ha guanyat aquest dijous el certamen celebrat en el marc del 32è Saló de Gourmets de Madrid, segons ha informat ABS en un comunicat.

Roberto Durán que en 2015 es va fer amb el Campionat d’Espanya de Sommelier UAES en 2015 representant a les Balears, ha competit en aquest certamen de campions amb els altres dos finalistes del concurs: Henar Puente (Segòvia) i Jon Andoni Rementería (Euskadi), el qual va ser proclamat dimecres campió d’Espanya 2018.

Durán ha assegurat que es “deixarà la pell” amb la finalitat d’aconseguir un bon lloc per a Espanya en el Campionat Mundial, en el qual aspira a estar “entre els deu i quinze millors del món”.

La Cimera ha constat d’una prova escrita de 30 preguntes per la qual els participants han tingut 45 minuts. A continuació els concursants han rebut un producte (en aquest cas unes postres a base de préssec) amb el qual han hagut de realitzar deu maridatges en 4 minuts amb vi o altres alcohols.

Finalment els sommeliers han tingut 6 minuts per identificar sis vins negres per país, denominació d’origen, tipus de raïm i collita.

“Per a mi és una gran il·lusió representar com a sommelier de les Balears a Espanya en el proper mundial”, ha reiterat Roberto Durán. “Poder portar el nom de les Illes per tot el món és un honor”, ha afegit.

10/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris