X

El descompte de resident del 75% aconseguit pels canaris s’estendrà a les Balears enguany

La presidenta Armengol reitera que "és necessari insistir perquè el REB inclogui el descompte"

16/05/2018

El descompte de resident del 75%25 aconseguit pels canaris s’estendrà a les Balears enguany

Passatgers embarcant amb un avió Air Nostrum, en una imatge d'arxiu.

El descompte de residents del 75% aconseguit pels canaris s’estendrà a les Illes Balears a finals de juny. Els viatges a la Península en avió i també via marítima costaran la meitat quan s’aprovin els pressuposts generals de l’Estat. El Govern vol que aquest descompte quedi garantit dins el Règim Especial de les Balears (REB).

 IB3 comparteix L’esmena presentada per Nueva Canarias en la Comissió de Pressupostos al Congrés on s’especifica la disposició addicional sobre el 75% de descompte en els trajectes a la Península dels territoris extrapeninsulars

El 75% per a les Balears es pagarà amb fons dels pressupostos generals de l’Estat. En canvi, les Canàries han tancat amb el govern de Rajoy que quedi inclòs dins el seu Règim Fiscal, fet que garanteix que perduri a llarg termini.

El Govern atribueix l’acord entre Nueva Canarias i el govern espanyol a l’estratègia conjunta que s’ha elaborat amb les Canàries i els altres territoris extrapeninsulars, i lluita perquè la bonificació s’inclogui al REB.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reiterat aquest diemcres que “és necessari seguir insistint en un Règim Especial a les Illes que contempli el descompte del 75% en transport marítim i aeri entre les Balears i la Península”.

Finalment, la presidenta ha explicat que el descompte del 75% s’aplicarà “de forma immediata una vegada s’aprovin els pressupostos generals de l’Estat”, que s’espera que sigui “a la fi de juny”, ha conclòs.

 

Esperar que s’aprovi el descompte per comprar bitllets?

L’Associació d’agències de viatges recomana als clients que si volen viatjar durant el juliol o l’agost no s’esperin que el descompte estigui aprovat, perquè els preus pugen a darrera hora i el descompte no té efectes retroactius. A una agència de Maó, una clienta ha decidit esperar per comprar el seu bitllet a la Península.
 IB3 videos  Agències i consumidors temen que el 75% de descompte apugi els preus

El descompte del 75% també s’aplica al transport marítim, però no als vehicles dels residents, que no estan subvencionats. De moment, les Balears tampoc es podran beneficiar del 100% de bonificació de les mercaderies que han aconseguit les Canàries.

L’increment a les Balears suposa 44 milions d’euros més en els pressupostos generals de l’Estat (37M€ transport aeri i 7M€ transport marítim) segons destacat el Govern. L’executiu espanyol es compromet a vigilar que les companyies no augmentin preus.

16/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris