X

Augmenta la tensió entre Israel i Turquia per la massacre de Gaza

L'ambaixador hebreu abandona Istanbul arran del malestar per la mort de 60 palestins a la Franja

16/05/2018

Augmenta la tensió entre Israel i Turquia per la massacre de Gaza

S’estabilitza la situació a la franja de Gaza on, aquest dimecres, no s’han registrat enfrontaments entre els palestins i l’exèrcit d’Israel. Les conseqüències diplomàtiques de la massacre de dilluns encara se fan sentir.

Israel ha protestat oficialment davant el govern turc pel tracte “inapropiat” que, lamenten, ha rebut el seu ambaixador al país. Eitan Naeh ha estat sotmès a un estricte control de seguretat abans d’abandonar el país, a petició del govern turc, per les tensions creixents entre Ankara i Tel Aviv,arran de la mort d’una seixantena de palestins, dilluns, a la franja de Gaza. El què més ha molestat a Israel és que l’escorcoll es va fer davant els mitjans de comunicació.

Mentrestant, Guatemala s’ha convertit en el segon país a obrir ambaixada a Jerusalem, dos dies després dels Estats Units. L’obertura de l’ambaixada nord-americana va originar les protestes que es van saldar amb la mort de 60 palestins per trets de l’exèrcit israelia. Es tracta del pitjor episodi de violència a Gaza en els darrers quatre anys.

16/05/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris