Dimecres 08 a les 21.35


DESCONEGUTS
‘Clara Hammerl, el valor de la paraula’
Una història basada en fets reals

Clara Hammerl és la història d’un repte molt actual, en el qual una dona demostra que la seva gran capacitat de lideratge no depèn del gènere, i aconsegueix arribar, per primera vegada en tot l’Estat, a la direcció d’una entitat financera.

Clara Hammerl, dona luterana i compromesa, va arribar a Mallorca l’any 1879, procedent de Berlín de la mà del seu marit, Guillem Cifre, ideòleg de Caixa Colonya, una caixa d’estalvis que tenia la voluntat de crear en els treballadors el costum de l’estalvi. En els seus inicis, Clara Hammerl va fer feina a la institució lliure d’Ensenyament de Pollença, també a iniciativa de Guillem Cifre: una sort de prova amb un model d’educació progressista i laic. Aquesta tasca, ja va topar amb la mentalitat catòlica i tradicional dels locals, i va fer que Clara hagués de suportar l’escarni i les crítiques de gran part dels habitants del poble de Pollença.

L’any 1908 va morir el seu marit i ella agafà les regnes de Caixa Colonya, i així va convertir-se en la primera directora d’una entitat financera d’Espanya. Tot plegat, lluitant contra una societat que l’acusava de no catòlica i de males praxis. A més l’acusaven de ser una dona revolucionària, però va saber fer-se un lloc en un món en el qual el poder només l’exercien els homes.

La vida de Clara Hammerl és l’inici d’un camí que, encara avui, no hem estat capaços de començar a recórrer.

La producció Desconeguts és una docuficció que explora les vides de 7 personatges, en alguns casos molt coneguts, de la nostra història més recent, però probablement desconeguts per a les noves generacions. Temps perduts, aventures de pel·lícula, llegendes… Desconeguts és la sèrie que ens acosta a descobrir, conèixer i gaudir d’una manera íntima el nostre passat, el record dels qui palparen altres temps,  dels seus valors, les seves obsessions, les seves pors i el seu llegat.

Desconeguts narra la història de vivències de pel·lícula desconegudes per al públic en general però que han succeït molt a prop, a la nostra terra, a les nostres Illes, al nostre entorn.

Desconeguts s’emet aquest dimecres 8 de març a les 21.35h a IB3Televisió.

Podeu fer el seguiment d’aquest programa a les xarxes socials amb l’etiqueta #DesconegutsIB3. En trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 i al Facebook IB3org.

A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe, i també el podreu veure al servei “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL