Cap. 39


ARRÒS SEC DE MOLLS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

Per al brou:

Espines i caps de molls
200 g d’espines de peix blanc (cap de rap, lluç …)
1 ceba
150 g de popa de tomàtiga natural
1 porro
Un manat d’herbes fresques
2 alls
Pebre bord tap de cortí
Aigua i sal
Oli d’oliva

Per a l’arròs:
1 l de brou de molls
500 g d’arròs
600 g de molls molt frescs
300 g de sípia
1 ceba
1 pebre verd
150 g de popa de tomàtiga
2 alls
Oli d’oliva
Sal

Per a la picada:
Brins de safrà
Julivert
2 unitats de fetges de moll molt fresc
1 all

ELABORACIÓ

Llevau les butzes dels molls i rentau-los. Amb ajuda d’un ganivet afilat, separau els lloms de l’espina central i el cap. Retirau les petites espines dels lloms, amb ajuda d’unes pinces. Reservau per separat els lloms, els caps i les espines i dos fetges. Netejau la sípia i tallau-la en petits cubs. Reservau-ne la melsa.

Per al brou:
En una cassola amb oli d’oliva, daurau els alls aixafats i afegiu-hi la ceba. Sofregiu-ho a foc mitjà fins que co-menci a daurar-se i afegiu-hi les espines de peix al costat de la coa de porro tallat. Sofregiu-ho a foc fort uns minuts i afegiu-hi el manat d’herbes fresques, una cullerada de pebre vermell dolç i la tomàtiga. Deixau-ho coure a foc mitjà uns 5 minuts i cobriu les espines amb aigua freda. Bulliu-ho a foc mitjà uns 30 minuts i afe-giu-hi una mica de sal. Colau el brou i manteniu-lo calent.

Per a la picada:
En una paella amb una mica d’oli d’oliva, sofregiu els fetges. Depositau-los en un tassó mesurador al costat del safrà, l’all pelat, fulles de julivert i el brou de molls. Triturau amb ajuda d’un túrmix fins a obtenir-ne una pica-da fina.

Per a l’arròs:
En una paella amb oli d’oliva, sofregiu la sípia fins que s’evapori tota la seva aigua. Afegiu-hi els alls picats i daurau-los. Afegiu-hi la ceba picada i sofregiu-la fins que comenci a daurar-se. Picau finament el pebre verd i incorporau-lo al sofregit. Ofegau-ho uns minuts fins que comenci a estovar-se i afegiu-hi la melsa de la sípia. Barrejau el conjunt i afegiu-hi una cullerada petita de pebre vermell dolç i la polpa de tomàtiga natural. Sofregiu-ho a foc mitjà uns 5 minuts. Afegiu-hi l’arròs i sofregiu-lo a foc alt un parell de minuts. Afegiu-hi el doble de brou pel que fa a la quantitat d’arròs i deixau-lo coure a foc alt uns 3 minuts. Baixau la intensitat del foc, incorporau-hi la picada, rectificau de sal i coeu-ho suaument un parell de minuts. Posau-hi els lloms de moll pressionant lleugerament en l’arròs i continuau-los coent suaument uns 10-12 minuts, fins que l’arròs quedi ben sec.

FINAL I PRESENTACIÓ
Una vegada que l’arròs s’assequi completament, retirau-lo del foc, tapau-lo i deixau-lo reposar uns 5 minuts. Serviu-lo ben calent.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL