Dimarts 12 a les 21.30


ZOOM
‘Dic de Ciutadella, virant a Ponent’
Deu anys enrere es prenia la decisió de construir un nou port per a Ciutadella. Després d’anys de projectes, contraprojectes, mobilitzacions i opinions moltes vegades oposades, les administracions ubicaven la nova infraestructura a Son Blanc, i des de llavors, han canviat moltes coses no només a Ciutadella, sinó a tot Menorca.

Una dècada després d’aquella decisió, IB3 Televisió analitza com ha repercutit la posada en marxa d’aquesta nova infraestructura en el funcionament de l’Illa. Com ha afectat el transport de mercaderies? Ha estat un avantatge per a les empreses menorquines, que ara tenen més a prop la resta d’illes, o en canvi ha estat una porta oberta perquè les empreses de fora de l’Illa prenguin terreny a les autòctones? Com ha afectat la carretera? I els veïns? Està ja superat el debat sobre la ubicació del port, o encara queden vestigis del projecte d’ubicar aquest port a sa Farola? Son Blanc és un port segur i operatiu? I el port de Maó, com superarà el traspàs d’activitat cap a Ciutadella? Què n’opinen els passatgers? I els vaixells que operen al nou dic?

El reportatge “Dic de Ciutadella: virant a Ponent” analitza l’impacte del port de Son Blanc amb desset testimonis d’àmbits molt diversos. Durant 27 minuts s’ofereix una visió àmplia i plural sobre una infraestructura que va respondre a una demanda històrica d’un municipi, però que ha posat sobre la taula nous reptes per a Menorca.

Zoom s’emet aquest dimarts vespre a les 21.30 hores.

En trobareu més informació al compte de Twitter @IB3 amb l’etiqueta #ZoomIB3 i al Facebook IB3org. A la web IB3.org podeu seguir aquest espai en directe i també el podreu veure al servei “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL