Dilluns 24 a les 21.40


FRED I CALENT
El rei pollastre
‘Fred i Calent’, el nou espai d’alimentació i de nutrició d’IB3

Aquesta setmana volem saber com ho ha fet el pollastre per passar de ser una carn que gairebé no es menjava a ser la més consumida. A Fred i Calent volem conèixer quins són els processats principals  que es fan amb aquesta carn i de què estan fets els populars “nuggets”.

Marta Simonet ens farà tres propostes casolanes per arrebossar aquesta carn. Alhora, Fanny Pons explicarà les principals propietats d’aquesta carn, quines són les elaboracions més saludables i per a quines edats és més recomanada. També prepararem un concentrat de brou casolà i sabrem què diu un estudi de la Universitat de Nebraska sobre els beneficis del brou per un constipat.

A les Illes Balears hi ha quatre escorxadors de pollastre, però cap és a Mallorca. A Eivissa coneixerem l’únic productor de pollastre ecològic i sabrem els costos d’haver de dur a matar els seus animals a fora. També què diferencia un pollastre broiler d’un que creix lliurement pel camp. I Miquel Calent cuinarà unes patates amb escaldums, aprofitant els menuts del pollastre, per fer un plat ben saborós.

Fred i Calent és el nou programa d’alimentació i nutrició, conduït per Miquel Calent i que aglutina des del patrimoni culinari de les nostres illes fins als hàbits de consum actuals. Fred i Calent connecta el passat amb el present a través d’una visió moderna, que té en compte el coneixement científic i tècnic d’avui i alhora ens desperta els sentits. En la seva recerca parlarà amb nutricionistes, historiadors, metges i tot un seguit de professionals per contextualitzar ingredients i receptes. L’acompanyen en la seva recerca la comunicadora i apassionada de l’alimentació saludable, Marta Simonet, i la farmacèutica especialista en nutrició Fanny Pons.

Fred i Calent s’emet el dilluns 24 d’abril, a les 21.40 h a IB3 Televisió.

Vos convidam a interactuar amb nosaltres a les xarxes socials: al Twitter @IB3 amb l’etiqueta #FrediCalentIB3 i a Facebook https://www.facebook.com/FrediCalentIB3/

A la pàgina web IB3.org podeu veure aquest programa en directe i també el trobareu a la nostra secció “A la carta”.


ENS PÚBLIC DE RADIOTELEVISIÓ DE LES ILLES BALEARS

Carrer Madalena, 21
07180 Polígon industrial de Calvià
(+34) 971 139 333


AVÍS LEGAL