media – IB3 La Radiotelevisió de les Illes Balears http://ib3tv.com IB3 és el grup de mitjans de comunicació de titularitat pública de les Balears que impulsa la identitat pròpia de les Illes, la seva cultura i la seva llengua Sat, 24 Mar 2018 22:45:03 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.1 Els nous models energètics, al ‘Balears fa Ciència’ http://ib3tv.com/balears-fa-ciencia-ib3-televisio.html http://ib3tv.com/balears-fa-ciencia-ib3-televisio.html#respond Thu, 22 Mar 2018 18:50:59 +0000 http://ib3tv.com/?p=290330 Ens trobam davant un canvi de paradigma energètic que per raons mediambientals i també econòmiques ens duu cap a les energies renovables. ‘Balears fa Ciència’ dedicarà el programa de diumenge a mostrar el model energètic actual a les Illes Balears i les noves expectatives de producció amb energies renovables. L’enginyer Víctor Martínez explicarà a plató les investigacions del grup de recerca d’Enginyeria Energètica de la Universitat de les Illes Balears (UIB) en captadors solars, anàlisi i eficiència.

Menorca té un gran potencial eòlic i les Directrius Estratègiques de l’illa es plantegen utilitzar aquest potencial i l’energia solar per fer que l’illa sigui 100% renovable. El programa mostrarà com funciona el Parc Eòlic des Milà i les possibilitats d’aquesta font d’energia que pot abastir a Menorca i, fins i tot, enviar energia a Mallorca.

El canvi de paradigma no passa només per produir energia neta, sinó per disminuir el consum i fer edificis més sostenibles. A la UIB s’està reconstruint Ca ses Llúcies, una antiga edificació que es convertirà en un edifici sostenible, intel·ligent i saludable, que acollirà la seu de SmartUIB. Bartomeu Serra, catedràtic de Computació i Intel·ligència Artificial, explicarà a plató com serà aquest edifici i totes les innovacions que inclourà.

L’autoconsum és una de les bases perquè funcioni el canvi de paradigma. L’hotel Safari Park de sa Coma ja produeix el 30% de l’electricitat que consumeix gràcies a la seva instal·lació fotovoltaica en el terrat. També tenen una caldera de biomassa i fan servir geotèrmia.

]]>
http://ib3tv.com/balears-fa-ciencia-ib3-televisio.html/feed 0
Especial d’IB3 Notícies sobre el cas Nóos http://ib3tv.com/especial-dib3-noticies-sobre-el-cas-noos.html http://ib3tv.com/especial-dib3-noticies-sobre-el-cas-noos.html#respond Wed, 21 Mar 2018 09:21:37 +0000 http://ib3tv.com/?p=290113 El Tribunal Suprem celebra la vista pública dels recursos presentats contra les condemnes que va dictar l’Audiència de Palma en el cas Nóos. La vista és podrà seguir, a partir de les 10:15 hores, per IB3 Televisió i IB3 Ràdio. També al web www.IB3Noticies.com.

{rela} Fes clic aquí per a veure la informació ampliada

]]>
http://ib3tv.com/especial-dib3-noticies-sobre-el-cas-noos.html/feed 0
Temps de carxofes a ‘Fred i calent’ http://ib3tv.com/temps-de-carxofes-a-fred-i-calent.html http://ib3tv.com/temps-de-carxofes-a-fred-i-calent.html#respond Mon, 19 Mar 2018 18:32:41 +0000 http://ib3tv.com/?p=289933 La gent sap pelar carxofes? I si els donéssim oli i sal mullarien les fulles? I si els donéssim els tronxos, sabrien què són part de la carxofa?

És temps de carxofes i a Fred i Calent volem posar a prova la gent, per veure si saben cuinar i menjar aquesta flor originària del nord d’Àfrica. Veurem un pagès que ens explicarà quina diferència hi ha entre les negres i les blanques i per què es dona la planta als animals. La nostra nutricionista, Fanny Pons, ens explicarà les propietats diürètiques que tenen i com és que van tan bé per a malalties com la diabetis o el colesterol. Miquel i Fanny també aniran a una cocteleria per tastar un licor que es fa amb elles.

Miquel ens donarà idees per cuinar-les. També anirà a veure com es cuinen els cards, els familiars de les carxofes que sobretot es mengen al nord d’Espanya. Marta Simonet anirà a una floristeria per veure com també s’empren per decorar taules.

]]>
http://ib3tv.com/temps-de-carxofes-a-fred-i-calent.html/feed 0
Segueix les noves trames de ‘Treufoc’ en un nou capítol http://ib3tv.com/segueix-les-noves-trames-en-un-nou-capitol-de-treufoc.html http://ib3tv.com/segueix-les-noves-trames-en-un-nou-capitol-de-treufoc.html#respond Mon, 19 Mar 2018 18:13:23 +0000 http://ib3tv.com/?p=289932 Treufoc torna amb un nou cas que posarà la policia judicial entre dos camins. El grup d’homicidis, amb la inspectora Aina Anglada al capdavant, haurà de descobrir qui és l’autor d’una sèrie de terribles assassinats sense mòbil aparent, un monstre que anirà sembrant la por pertot Mallorca, davant la impotència dels investigadors.

El grup d’homicidis segueix el fil de la investigació de la mort de Clara Cortés, la darrera víctima de “l’assassí del rostoll”. Tenen clar que es troben davant d’un assassí en sèrie que mata descendents de jueus conversos de Mallorca, però no troben cap pista ferma que els porti a un sospitós. Seguint el consell de Victòria Català, Pep intentarà localitzar Daniel Pinya, l’expert en qüestions de xuetes, però no serà gens fàcil. Mentrestant, Aina se sentirà pressionada quan s’assabenti del que ha descobert Mateu Simó.

]]>
http://ib3tv.com/segueix-les-noves-trames-en-un-nou-capitol-de-treufoc.html/feed 0
Milers de persones ja han vist ‘La vida lliure’ de Marc Recha http://ib3tv.com/pelicula-la-vida-lliure-marc-recha-ib3.html http://ib3tv.com/pelicula-la-vida-lliure-marc-recha-ib3.html#respond Mon, 05 Mar 2018 18:31:00 +0000 http://ib3tv.com/?p=288556 La pel·lícula ‘La vida lliure’ dirigida per Marc Recha i protagonitzada per Sergi López narra el conflicte de dos infants que lluiten per la supervivència en un moment històric marcat per la fam i la misèria de finals de la Primera Guerra Mundial. Dos infants, però que no deixen de somiar a ser lliures.

El film, que compta amb la coproducció d’IB3, va ser rodada íntegrament a Menorca el 2016, illa en el que els dos nins protagonistes descobreixen un valuós tresor que volen utilitzar per viatjar amb la seva mare, que ha hagut d’emigrar a l’Alger.

Interpretada per Mariona Gomila i Macià Arguimbau, junt amb Sergi López, la pel·lícula es va rodar en tres setmanes a Menorca, no sense entrebancs. Es va presentar al Festival Internacional de Cinema de Xixona i també es va presentar al Black Nights Films de Tallinn a Estònia. I va rebre el premi al millor guió al Festival Internacional de Cinema de Gijón.

Als cinemes, es va fer la preestrena a Ciutadella el passat 23 de febrer amb l’assistència de gairbé 1.000 espectadors. I el passat 2 de març es va fer l’estrena a totes les sales de cinema europeu i es va fer una projecció al CineCiutat de Palma amb la presència del mateix director Marc Recha i l’actor Sergi López.

]]>
http://ib3tv.com/pelicula-la-vida-lliure-marc-recha-ib3.html/feed 0
IB3 Ràdio surt al carrer amb els balears per celebrar 13 anys de ràdio pública http://ib3tv.com/ib3-radio-surt-al-carrer-per-celebrar-13-anys-de-radio-publica-a-les-balears.html http://ib3tv.com/ib3-radio-surt-al-carrer-per-celebrar-13-anys-de-radio-publica-a-les-balears.html#respond Thu, 01 Mar 2018 10:06:20 +0000 http://ib3tv.com/?p=288170 IB3 Ràdio ha sortit al carrer aquest dimecres amb programació especial amb motiu del seu 13è aniversari i del Dia dels Illes Balears que se celebra aquest dijous 1 de març.

Al llarg de la setmana, IB3 Ràdio emetrà part dels programes en directe des de la seva carpa al passeig Sagrera de Palma amb l’objectiu d’acostar als ciutadans la ràdio pública balear.

D’aquesta manera, la ràdio pública informarà de tots els actes i esdeveniments que se celebraran amb motiu del Dia de les Illes.

Els programes ‘Múltiplex’, ‘Els Entusiastes’, ‘Al Dia’, ‘Esports 3’, ‘Del Camp a la Mar’, ‘Fons d’Armari’, ‘Al Dia Illes’, ‘Vitamina 3’, ‘No venim amb manual’, ‘Balears fa ciència’, ‘Mediterràdio’, ‘Font de Misteris’, ‘Flors en el desert’ i ‘IB3 Música’ s’emetran en directe des de l’estudi exterior instal·lat amb motiu de la Diada.

https://twitter.com/IB3/status/969127777038454784

 

Informatius d’IB3 Ràdio en directe des de totes les illes

Aquest dijous 1 de març els serveis informatius de la ràdio pública de les Illes Balears, IB3 Ràdio, es traslladaran a totes les Illes per realitzar cada edició des d’un emplaçament diferent.

L’Informatiu Matí s’ha emès aquest dijous des d’Eivissa per a totes les illes amb Olivia Navarro i Carmen Cires.

L’edició del migdia, l’Informatiu Migida, es farà des de Menorca al municipi es Castell amb Sara Casas i Axel Camarassa. I l’edició del vespre, l’Informatiu Vespre, es farà des de Mallorca amb Juanjo Sunyer.

 

Especial ‘Cinc dies’ a IB3 Televisió

En motiu del Dia de les Balears, des d’IB3 Televisió s’oferirà un programa especial del ‘Cinc dies’, a partir de les 17.50 hores, que contarà amb tot detall els esdeveniments de la festa de la Comunitat amb connexions en directe a Formentera, Eivissa, Menorca i Mallorca.

]]>
http://ib3tv.com/ib3-radio-surt-al-carrer-per-celebrar-13-anys-de-radio-publica-a-les-balears.html/feed 0
Els espectadors de ‘Treufoc’ parlen amb els guionistes i el director de la sèrie d’IB3 http://ib3tv.com/espectadors-treu-foc-parlen-guionistes-director-serie-ib3.html http://ib3tv.com/espectadors-treu-foc-parlen-guionistes-director-serie-ib3.html#respond Wed, 21 Feb 2018 09:28:18 +0000 http://ib3tv.com/?p=287452 Els espectadors de la sèrie d’IB3 Televisió, ‘Treufoc’, han tengut l’oportunitat de parlar amb els guionistes i el director de la sèrie. El teatre Catalina Valls ha acollit aquest dimarts un col·loqui i una projecció dels millors moments de la primera temporada i un tast del primer capítol de la segona. Durant l’acte, que s’emmarca dins el IX festival de Febrer Negre, s’ha reivindicat el guió com a gènere literari.

]]>
http://ib3tv.com/espectadors-treu-foc-parlen-guionistes-director-serie-ib3.html/feed 0
IB3 celebra el Dia Mundial de la Ràdio http://ib3tv.com/ib3-radio-dia-mundial-radio.html http://ib3tv.com/ib3-radio-dia-mundial-radio.html#respond Tue, 13 Feb 2018 20:26:26 +0000 http://ib3tv.com/?p=286758 El periodisme radiofònic té moltes vessants, l’entreteniment, la informació general i també l’esportiva. Abans d’arribar als micròfons per emetre, hi ha molta feina de redacció i producció. Aquest dimarts 13 de febrer, IB3 Ràdio ha dedicat la seva programació a la celebració d’aquest Dia Mundial.

]]>
http://ib3tv.com/ib3-radio-dia-mundial-radio.html/feed 0
El llargmetratge ‘Los crímenes de Todos los Santos’, guardonat al festival internacional de l’Índia http://ib3tv.com/el-llargmetratge-los-crimenes-de-todos-los-santos-guardonat-al-festival-internacional-de-lindia.html http://ib3tv.com/el-llargmetratge-los-crimenes-de-todos-los-santos-guardonat-al-festival-internacional-de-lindia.html#respond Fri, 02 Feb 2018 14:07:43 +0000 http://ib3tv.com/?p=285490 El llargmetratge “Los Crímenes de Todos los Santos” ha guanyat el premi a la millor banda sonora original al festival de cinema independent Noida a l’Índia.  La música ha estat composta per l’eivissenc German Escandell. Una banda sonora que ambienta aquesta pel·lícula que narra la història d’uns crims sense resoldre a l’Eivissa rural dels anys 70.

Escandell també va compondre la banda sonora d’altres curtmetratges com “No Vida” i “Una noche en la Guarida del Ángel”, també del cineasta eivissenc Hèctor Escandell. El llargmetratge premiat ha tingut la col·laboració d’IB3 que ha adquirit els drets d’emissió per a les Illes Balears.

]]>
http://ib3tv.com/el-llargmetratge-los-crimenes-de-todos-los-santos-guardonat-al-festival-internacional-de-lindia.html/feed 0
Preestrenen a CineCiutat de Palma la premiada ‘120 pulsacions per minut’ http://ib3tv.com/preestrenen-cineciutat-premiada-120-pulsacions-minut.html http://ib3tv.com/preestrenen-cineciutat-premiada-120-pulsacions-minut.html#respond Tue, 16 Jan 2018 20:18:50 +0000 http://ib3tv.com/?p=284163 El CineCiutat de Palma ha acollit la preestrana exclusiva de la pel·lícula ‘120 pulsacions per minut’. Un film francés que va ser guanyadora del Gran Premi del Jurat a Cannes 2017, a més de representar França als Oscars.

La pel·lícula, ubicada al París de principi dels 90, mostra la vida d’un grup d’activistes que intenta conscienciar la població sobre la sida. Després de la projecció hi hagut un col·loqui amb la psicòloga Sònia Just, la cap de la unitat d’infecciosos de l’Hospital Son Espases, Sion Riera, i el president de l’Associació contra la sida de Balears Alas, Joan Lluís Llull.

]]>
http://ib3tv.com/preestrenen-cineciutat-premiada-120-pulsacions-minut.html/feed 0
IB3 Televisió retransmet en directe la processó dels Tres Tocs http://ib3tv.com/ib3-directe-processo-tres-tocs-diada-menorca.html http://ib3tv.com/ib3-directe-processo-tres-tocs-diada-menorca.html#respond Tue, 16 Jan 2018 15:17:08 +0000 http://ib3tv.com/?p=284119 Les torrades escalfen motors per celebrar la Diada de Menorca. La celebració del patró de Menorca es podrà veure aquest dimecres per IB3 Televisió amb diferents connexions en directe des de Ciutadella.

]]>
http://ib3tv.com/ib3-directe-processo-tres-tocs-diada-menorca.html/feed 0
IB3 i TV3 estrenen del documental ‘Guillem d’Efak. L’ànima negra de l’illa’ http://ib3tv.com/preestrena-del-documental-guillem-defak-lanima-negra-de-lilla.html http://ib3tv.com/preestrena-del-documental-guillem-defak-lanima-negra-de-lilla.html#respond Mon, 15 Jan 2018 20:32:04 +0000 http://ib3tv.com/?p=284017 Preestrena del documental de l’actor i dramaturg Pep Tosar sobre  Guillem d’Efak. A “L’Ànima negra de l’illa”, Tosar repassa la vida del cantautor i poeta, no només des d’un punt de vista artístic, sinó també polític i ideològic. El documental s’emetrà per IB3 i TV3 aquest dijous, de manera simultània.

]]>
http://ib3tv.com/preestrena-del-documental-guillem-defak-lanima-negra-de-lilla.html/feed 0
Nova plana web d”El Temps’ d’IB3 amb molta més informació i interactivitat http://ib3tv.com/nova-plana-web-del-temps-ib3-amb-molta-mes-informacio-i-interactivitat.html http://ib3tv.com/nova-plana-web-del-temps-ib3-amb-molta-mes-informacio-i-interactivitat.html#respond Mon, 08 Jan 2018 17:10:54 +0000 http://ib3tv.com/?p=283380 El servei d’informatius d’IB3 estrena nova pàgina d”El Temps’ a la web d’IB3 Notícies.

A la nova plana, s’hi trobarà la previsió del temps del dia actualitzada a més del darrer espai d”El Temps’ emés als informatius d’IB3 Televisió. També hi haurà reportatges del programa ‘Méteo: temps i natura’, fotografies que ens envien els seguidors del programa i un espai/blog de Miquel Salamanca.

Es tracta un projecte que s’ha desenvolupat des del departament de Comunicació/Web juntament amb joves qualificats del SOIB. Encara s’està fent tasques informàtiques, però ja es troba activa al web IB3.org/ElTemps.

]]>
http://ib3tv.com/nova-plana-web-del-temps-ib3-amb-molta-mes-informacio-i-interactivitat.html/feed 0
Mai neva a Ciutat, la primera ficció d’IB3 a Filmin http://ib3tv.com/mai-neva-a-ciutat-la-primera-ficcio-dib3-a-filmin.html http://ib3tv.com/mai-neva-a-ciutat-la-primera-ficcio-dib3-a-filmin.html#respond Fri, 22 Dec 2017 12:48:40 +0000 http://ib3tv.com/?p=282187 La primera temporada de la sèrie Mai neva a Ciutat serà la primera ficció televisiva d’IB3 que estarà disponible a Filmin, una plataforma en línia de subscripció a Espanya. La producció balear s’afegeix així al catàleg de més de 200 sèries que inclou èxits catalans com ‘Merlí’, ‘Cites’ o ‘Polseres vermelles’, i grans produccions com ‘Vis a Vis’, ‘Gran Hotel’ o les multipremiades sèries europees ‘Charité’ (premi Millor Sèrie de l’Any a Alemanya), ‘The Churchmen’ (premi Millor Sèrie de l’Any a França) o ‘Wolf Hall’ (guanyadora d’un Globus d’Or).

La sèrie Mai neva a Ciutat, del director Joan Fullana i protagonitzada per Esther López, Josep Orfila, Maria Bauçà i Caterina Alorda, va ser la guanyadora a IB3 d’una experiència pionera a l’Estat espanyol, per l’elecció dels ciutadans mitjançant el seu vot. Podeu veure aquesta producció a la plataforma de Filmin aquí.

]]>
http://ib3tv.com/mai-neva-a-ciutat-la-primera-ficcio-dib3-a-filmin.html/feed 0
El Consell de Mallorca cedeix a IB3 els drets de la sèrie ‘Memòria i oblit d’una guerra’ http://ib3tv.com/el-consell-de-mallorca-cedeix-els-drets-de-la-serie-memoria-i-oblit-duna-guerra-a-ib3.html http://ib3tv.com/el-consell-de-mallorca-cedeix-els-drets-de-la-serie-memoria-i-oblit-duna-guerra-a-ib3.html#respond Thu, 21 Dec 2017 16:08:44 +0000 http://ib3tv.com/?p=282126 El Consell de Mallorca ha signat un conveni amb IB3 per cedir-li els drets de la sèrie “Memòria i oblit d’una guerra” de manera gratuïta.

Els 37 capítols sobre les represàlies de la Guerra Civil a les illes es varen difondre, ara fa uns anys, a la desapareguda Televisió de Mallorca.

Feia dos anys que l’ens públic de televisió volia emetre aquests documentals i, per això, ben aviat es programaran a la graella de la cadena autonòmica.

 

]]>
http://ib3tv.com/el-consell-de-mallorca-cedeix-els-drets-de-la-serie-memoria-i-oblit-duna-guerra-a-ib3.html/feed 0
Andreu Manresa defensa l’ús del català en la programació d’IB3 http://ib3tv.com/andreu-manresa-defensa-lus-del-catala-en-la-programacio-dib3.html http://ib3tv.com/andreu-manresa-defensa-lus-del-catala-en-la-programacio-dib3.html#respond Sat, 16 Dec 2017 15:05:04 +0000 http://ib3tv.com/?p=281648 El director general d‘IB3, Andreu Manresa, ha defensat la vocació de servei públic de la Radiotelevisió de les Illes, i l’ús de la llengua catalana en la seva programació, que justifica, diu, l’existència de l’ens. Ho ha fet al cicle “El Convidat del mes’, organitzat per l’Ajuntament de Maó al Palau Oliver. Manresa ha recordat també el paper vertebrador d’IB3, que uneix les quatre illes. El públic s’ha interessat, especialment, per la programació d’IB3 Ràdio, i per la seva etapa al diari El País.

]]>
http://ib3tv.com/andreu-manresa-defensa-lus-del-catala-en-la-programacio-dib3.html/feed 0
El programa d’IB3 Ràdio ‘No venim amb manual’ celebra 200 programes http://ib3tv.com/el-programa-dib3-radio-no-venim-amb-manual-celebra-200-programes.html http://ib3tv.com/el-programa-dib3-radio-no-venim-amb-manual-celebra-200-programes.html#respond Fri, 15 Dec 2017 19:18:44 +0000 http://ib3tv.com/?p=281604 {audio} Escolta aquí la notícia emesa a l’Informatiu Vespre d’IB3 Ràdio

El programa d’IB3 Ràdio dedicat als més petits de la casa, ‘No venim amb manual‘, celebra aquest dissabte els 200 programes i ho fa d’una manera ben especial presentat per Regina Cortès.

La música no faltarà i els pares no se salvaran de cantar. També es podrà escoltar una entrevista a tres bandes entre pares, infants i padrins.

Serà a partir de les 8.00 hores del matí i fins les 11.00 hores.

]]>
http://ib3tv.com/el-programa-dib3-radio-no-venim-amb-manual-celebra-200-programes.html/feed 0
IB3 i el teatre Principal de Palma signen un conveni de col·laboració http://ib3tv.com/ib3-i-el-teatre-principal-de-palma-singen-un-conveni-de-collaboracio.html http://ib3tv.com/ib3-i-el-teatre-principal-de-palma-singen-un-conveni-de-collaboracio.html#respond Thu, 30 Nov 2017 14:00:58 +0000 http://ib3tv.com/?p=280219 Aquest divendres s’estrena al teatre Principal de Palma la nova sèrie de ficció d’IB3 Televisió ‘Mai neva a ciutat’.  Aquesta projecció és la primera col·laboració entre el Principal i la radiotelevisió pública de les Illes després del conveni signat aquest dijous i pel què ambdues entitats es comprometen a ser finestra i altaveu de les propostes culturals que formen part de les seves programacions.

Així, a partir d’ara, IB3 difondrà algunes de les obres més importants del Principal mentre que el teatre posa les seves instal·lacions a disposició d’IB3 per a presentacions i enregistraments.

]]>
http://ib3tv.com/ib3-i-el-teatre-principal-de-palma-singen-un-conveni-de-collaboracio.html/feed 0