món – IB3 La Radiotelevisió de les Illes Balears http://ib3tv.com IB3 és el grup de mitjans de comunicació de titularitat pública de les Balears que impulsa la identitat pròpia de les Illes, la seva cultura i la seva llengua Sat, 20 Jan 2018 21:22:25 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.1 Un any de govern Trump estibat de polèmiques http://ib3tv.com/un-any-de-govern-trump-estibat-de-polemiques.html http://ib3tv.com/un-any-de-govern-trump-estibat-de-polemiques.html#respond Sat, 20 Jan 2018 20:26:02 +0000 http://ib3tv.com/?p=284527 Han passat 365 dies des que va jurar el càrrec, i Donald Trump quasi ha protagonitzat tantes notícies com dies té l’any. En acabar la desfilada presidencial va firmar el primer decret: flexibilitzar la reforma santària d’Obama. És una de les seves obsessions, desfer tot el que va fer ell.

Va prohibir l’entrada de refugiats siris i d’altres sis països musulmans més, provocant el primer gran conflicte internacional. Començava la seva croada contra la immigració: retirada de la protecció a quasi 60.00 haitians, sortida de l’acord d’immigració de l’ONU, començar a fer passes per complir amb la promesa de fer un mur amb Mèxic.

En àmbit internacional, s’ha desentès dels acords contra el canvi climàtic i ha ressuscitat la guerra freda amb Cuba. L’arma amb què ha provocat més hostilitats diplomàtiques és Twitter. La guerra mantinguda amb el líder nord-coreà va ser sonada. Els atacs als països musulmans no han aturat. Sempre els ha vinculat directament amb el jihadisme sense cap mena de filtre. L’anunci de traslladar a Jerusalem l’ambaixada d’Israel va caure com una bomba a la comunitat internacional.

 

En el catàleg d’intrigues també ha protagonitzat un bon grapat d’escenes. Suposades relacions amb l’espionatge rus, destitucions sonades com la del cap de l’FBI o pressions per retirar una biografia sobre ell, on es detallen suposats comportaments homòfobs i misògins.
Viu en un escenari permanent i, per demostrar que el que deia el llibre era fals, es va fer un reconeixement mèdic, amb informe psicològic adjunt, que conclou: Trump està sa i en forma.

]]>
http://ib3tv.com/un-any-de-govern-trump-estibat-de-polemiques.html/feed 0
Trump culpa els demòcrates de paralitzar els EUA http://ib3tv.com/trump-culpa-als-democrates-de-paralitzar-els-eua.html http://ib3tv.com/trump-culpa-als-democrates-de-paralitzar-els-eua.html#respond Sat, 20 Jan 2018 13:48:02 +0000 http://ib3tv.com/?p=284494 La política antimigratòria del president dels EUA Donald Trump ha provocat una fractura als Estats Units quan es compleix un any del seu mandat. Trump es manté ferm en la intenció d’expulsar 800.000 immigrants que acaben el seu estatus legal al mes de març. Els demòcrates votaren al Senat en contra de la pròrroga dels fons federals, un fet que suposa el tancament de l’Administració.

]]>
http://ib3tv.com/trump-culpa-als-democrates-de-paralitzar-els-eua.html/feed 0
Manca d’acord entre republicans i demòcrates per evitar el tancament del Govern dels EUA http://ib3tv.com/manca-dacord-entre-republicans-i-democrates-per-evitar-el-tancament-del-govern-dels-eua.html http://ib3tv.com/manca-dacord-entre-republicans-i-democrates-per-evitar-el-tancament-del-govern-dels-eua.html#respond Fri, 19 Jan 2018 19:22:55 +0000 http://ib3tv.com/?p=284458 Republicans i demòcrates apuren les negociacions al Senat dels Estats Units d’Amèrica (EUA) per a tancar una pròrroga dels pressupostos. Si d’aquí a 9 hores no hi ha acord, el Govern nord-americà haurà de tancar parcialment. Si això és així, diversos serveis públics tancarien i 800.000 treballadors quedarien sense cobrar.

El darrer pic que va succeir fou el 2013. Llavors, el tancament durà 16 dies i provocà pèrdues de més de 2.000.000 de dòlars. El rebuig dels demòcrates a les mesures migratòries de Trump i la manca d’unió dels republicans son el bessó de la manca actual d’acord.

]]>
http://ib3tv.com/manca-dacord-entre-republicans-i-democrates-per-evitar-el-tancament-del-govern-dels-eua.html/feed 0
Macron diu que la seva agenda proeuropea necessita d’una Alemanya ambiciosa http://ib3tv.com/macron-diu-que-la-seva-agenda-proeuropea-necessita-duna-alemanya-ambiciosa.html http://ib3tv.com/macron-diu-que-la-seva-agenda-proeuropea-necessita-duna-alemanya-ambiciosa.html#respond Fri, 19 Jan 2018 18:39:17 +0000 http://ib3tv.com/?p=284454 França i Alemanya amaguen les seves propostes per reforçar la Unió Europea, pendents de la reedició de la Gran Coalició. El president de França, Emmanuel Macron, ha rebut a l’Elisi la cancellera alemanya, Angela Merkel.

La trobada s’ha centrat en el futur de l’euro però els mandataris no han detallat cap proposta perquè res no es mourà fins que es formi un nou govern a Alemanya. Aquest diumenge, els social-demòcrates sotmeten a la votació de la militància si accepten el principi d’acord que van tancar per governar amb Merkel. Si guanya el ‘no’, Alemanya es podria veure abocada a unes noves eleccions.

]]>
http://ib3tv.com/macron-diu-que-la-seva-agenda-proeuropea-necessita-duna-alemanya-ambiciosa.html/feed 0
El Regne Unit i França acorden estrènyer la cooperació militar a pesar del Brexit http://ib3tv.com/el-regne-unit-i-franca-acorden-estrenyer-la-cooperacio-militar-a-pesar-del-brexit.html http://ib3tv.com/el-regne-unit-i-franca-acorden-estrenyer-la-cooperacio-militar-a-pesar-del-brexit.html#respond Thu, 18 Jan 2018 20:24:38 +0000 http://ib3tv.com/?p=284356 Theresa May i Emmanuel Macron han acordat estrènyer la cooperació en defensa i immigració per millorar la seguretat de tot Europa durant la 35 cimera bilateral entre França i el Regne Unit. En la primera visita d’Emmanuel Macron al Regne Unit, els dos mandataris han acordat desplegar 10 mil soldats de manera ràpida i efectiva a l’any 2020. Theresa May ha assegurat que Londres continuarà al costat dels seus amics i aliats, tot i que està preparant la seva sortida de la Unió Europea. May ha recordat que són les dues potències militars d’Europa i són els dos únics membres permanents europeus del Consell de Seguretat de Nacions Unides.

]]>
http://ib3tv.com/el-regne-unit-i-franca-acorden-estrenyer-la-cooperacio-militar-a-pesar-del-brexit.html/feed 0
El trasllat de l’ambaixada d’Israel a Jerusalem no es farà enguany http://ib3tv.com/el-trasllat-de-lambaixada-disrael-a-jerusalem-no-sera-enguany.html http://ib3tv.com/el-trasllat-de-lambaixada-disrael-a-jerusalem-no-sera-enguany.html#respond Thu, 18 Jan 2018 14:43:27 +0000 http://ib3tv.com/?p=284303 Donald Trump ha matisat que l’ambaixada d’Israel no es traslladarà de Tel Aviv a Jerusalem durant enguany. El president dels Estats Units respon així al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, que havia anunciat que el trasllat es faria en el termini d’un any.

Les declaracions de Trump, el passat desembre, en les quals va reconèixer Jerusalem com a capital d’Israel, han modificat la línia de la política dels Estats Units en aquest tema i han provocat protestes entre la població palestina.

]]>
http://ib3tv.com/el-trasllat-de-lambaixada-disrael-a-jerusalem-no-sera-enguany.html/feed 0
Apple repatriarà 252.000 millions d’euros als EUA per la reforma fiscal de Trump http://ib3tv.com/apple-repatriara-252-mil-millions-deuros-als-estats-units-per-la-reforma-fiscal-de-trump.html http://ib3tv.com/apple-repatriara-252-mil-millions-deuros-als-estats-units-per-la-reforma-fiscal-de-trump.html#respond Thu, 18 Jan 2018 14:32:11 +0000 http://ib3tv.com/?p=284307 La reforma fiscal de Donald Trump ha fet que Apple es plantegi repatriar als Estats Units els beneficis que ha obtingut a l’estranger en els darrers anys. Es calcula que serien uns 252 mil milions d’euros pels quals la companyia haurà de tributar 38 mil milions. Cap empresa no ha pagat mai una xifra tan alta en concepte d’impostos. Així i tot, Apple aconsegueix un gran estalvi fiscal i es compromet, a canvi, a fer inversions per crear 20 mil llocs de feina.

]]>
http://ib3tv.com/apple-repatriara-252-mil-millions-deuros-als-estats-units-per-la-reforma-fiscal-de-trump.html/feed 0
Troben a Mèxic el major jaciment arqueològic submarí del món http://ib3tv.com/troben-a-mexic-el-major-jaciment-arqueologic-submari-del-mon.html http://ib3tv.com/troben-a-mexic-el-major-jaciment-arqueologic-submari-del-mon.html#respond Wed, 17 Jan 2018 14:31:43 +0000 http://ib3tv.com/?p=284218 S’ha localitzat el jaciment arqueològic submarí més gran del món. Ha estat descobert en un cenote de Tulum, a la Riviera Maya. Sac Actún fa 347 quilòmetres. Els investigadors hi han trobat centenars d’objectes arqueològics que donen informació sobre els primers pobladors d’Amèrica, la cultura maia i diversos animals extingits, de fa entre 12.000 i 10.000. El difícil accés als cenotes ha ajudat al fet que els materials es conservin en condicions òptimes per al seu estudi.

]]>
http://ib3tv.com/troben-a-mexic-el-major-jaciment-arqueologic-submari-del-mon.html/feed 0
Donald Trump està en plena forma física i mental http://ib3tv.com/donald-trump-esta-en-plena-forma-fisica-i-mental.html http://ib3tv.com/donald-trump-esta-en-plena-forma-fisica-i-mental.html#respond Wed, 17 Jan 2018 14:29:02 +0000 http://ib3tv.com/?p=284217 Sa i en forma. Segons la primera revisió mèdica de Donald Trump com a president, el seu cap funciona bé i la seva salut és excel·lent. El mateix Trump va demanar incloure un examen de salut mental per fer callar els rumors sobre la seva inestabilitat arran de la publicació del llibre “Foc i fúria” que el retractava com a infantil i poc capaç de processar informació de manera ràpida. Això sí, el metge de la Casa Blanca li recomana que mengi manco greix i que faci més exercici.

]]>
http://ib3tv.com/donald-trump-esta-en-plena-forma-fisica-i-mental.html/feed 0
Cau un meteorit a Detroit i causa un tremolor de dos graus en l’escala de Richter http://ib3tv.com/cau-un-meteorit-a-detroit-i-causa-un-tremolor-de-dos-graus-en-lescala-de-richter.html http://ib3tv.com/cau-un-meteorit-a-detroit-i-causa-un-tremolor-de-dos-graus-en-lescala-de-richter.html#respond Wed, 17 Jan 2018 14:24:45 +0000 http://ib3tv.com/?p=284219 Aquesta nit ha caigut un meteorit als afores de Detroit. Ho ha confirmat el Servei Geològic dels Estats Units, que, a més, ha explicat que ha provocat un petit tremolor d’intensitat dos a l’escala de Richter. El meteorit s’ha vist i sentit a l’àrea d’aquesta ciutat del l’estat nord-americà de Michigan.

El lloc concret de la caiguda del meteorit ha estat vuit quilòmetres a l’oest de New Haven, una població d’uns 5.000 habitants pròxima a Detroit, al llac de St. Clair, tocant ja el Canadà.

A les gravacions dels ciutadans es pot veure una fogonada de llum seguida d’una aparent explosió. Immediatament, el Servei Meteorològic Nacional ha aclarit que aquest fenòmen no corresponia a un llamp ni a un tro, i ja ha avançat que semblava tractar-se d’un meteorit.

]]>
http://ib3tv.com/cau-un-meteorit-a-detroit-i-causa-un-tremolor-de-dos-graus-en-lescala-de-richter.html/feed 0
El papa Francesc: “Sento vergonya davant el dany irreparable causat a nins per part de ministres de l’Esglèsia” http://ib3tv.com/papa-demana-perdo-victimes-pederastia-eclesiastica.html http://ib3tv.com/papa-demana-perdo-victimes-pederastia-eclesiastica.html#respond Tue, 16 Jan 2018 20:35:20 +0000 http://ib3tv.com/?p=284166 Mig milió de persones han participat a la primera missa oficiada pel Papa en la seva gira per l’Amèrica Llatina. El Pontífex ha celebrat la primera de les tres cerimònies multitudinàries que té previstes a Xile abans de partir cap al Perú. A pocs metres, una vintena de persones han estat detingudes per participar en una manifestació no autoritzada en contra de la visita Papal. El moment més emotiu de la jornada, però, s’ha produït durant la trobada amb la presidenta en funcions, Michele Bachelet. Francesc ha demanat perdó pels darrers escàndols de pederàstia vinculats a l’Església.

]]>
http://ib3tv.com/papa-demana-perdo-victimes-pederastia-eclesiastica.html/feed 0
Estocada final a l’expolicia veneçolà insurrecte Óscar Pérez http://ib3tv.com/estocada-final-a-lexpolicia-venecola-insurrecte-oscar-perez.html http://ib3tv.com/estocada-final-a-lexpolicia-venecola-insurrecte-oscar-perez.html#respond Tue, 16 Jan 2018 14:45:53 +0000 http://ib3tv.com/?p=284121 Diversos morts i cinc detinguts a Veneçuela en l’operació de captura de l’expolicia acusat de terrorista Òscar Pérez. L’exagent i diversos integrants del seu grup es resistien, assetjats per les forces policials, en una casa dels afores de Caracas. Pérez ho ha transmès a través de les xarxes socials. L’exinspector estava en crida i cerca des del juny passat quan, segons el govern de Maduro,va robar un helicòpter i va llençar granades contra el Tribunal Suprem i el Ministeri d’Interior. Es desconeix si és mort. L’executiu veneçolà ha donat per desarticulat el grup insurrecte que liderava.

]]>
http://ib3tv.com/estocada-final-a-lexpolicia-venecola-insurrecte-oscar-perez.html/feed 0
El Papa demana perdó pels abusos sexuals a menors de capellans xilens http://ib3tv.com/el-papa-demana-perdo-pels-abusos-sexuals-a-menors-de-capellans-xilens.html http://ib3tv.com/el-papa-demana-perdo-pels-abusos-sexuals-a-menors-de-capellans-xilens.html#respond Tue, 16 Jan 2018 14:27:36 +0000 http://ib3tv.com/?p=284084

En el seu primer discurs a Xile, el papa Francesc no ha evitat el polèmic tema dels abusos a menors comesos per capellans al país. El Pontífex ha mostrat el seu “dolor” i la seva “vergonya” davant “el dany irreparable causat a infants per part de ministres de l’Església”.

Francesc ha demanat perdó, i ha dit que farà tots els esforços per donar suport a les víctimes. També s’ha compromès a fer tot el que calgui perquè “aquestes coses no tornin a passar”.

Els catòlics de Xile s’havien sentit decebuts el 2015, quan el papa va donar suport a un bisbe que hauria encobert un religiós condemnat per haver comès abusos. A més, recentment, els Maristes de Xile han reconegut que han encobert, durant anys, diversos casos d’abusos a menors comesos en les seves escoles i instal·lacions.

Xile és la primera aturada de la seva visita a l’Amèrica Llatina. Un viatge marcat pels nombrosos escàndols de pederastia denunciats. 80 des de l’any 2000. Tres esglésies catòliques han estat cremades com a senyal de protesta per la visita.

A Concepció, 30 persones han estat detengudes per protestar contra la visita que ha costat 18 milions de dòlars.

La gira llatinoamericana del papa el durà també al Perú, a partir de dijous.

]]>
http://ib3tv.com/el-papa-demana-perdo-pels-abusos-sexuals-a-menors-de-capellans-xilens.html/feed 0
La policia allibera 13 germans encadenats i malnodrits a Califòrnia http://ib3tv.com/la-policia-allibera-13-germans-encadenats-i-malnodrits-a-california.html http://ib3tv.com/la-policia-allibera-13-germans-encadenats-i-malnodrits-a-california.html#respond Tue, 16 Jan 2018 14:25:42 +0000 http://ib3tv.com/?p=284079 Un matrimoni ha estat detengut per tenir segrestats i encadenats a ca seva els seus tretze fills en condicions insalubres. Una de les filles, de 17 anys, aconseguí escapar i avisar la Policia. Les víctimes, d’entre 2 i 29 anys, foren trobades fermades al llit amb signes de malnutrició i envoltats de brutor. Aparenten menys edat de la que tenen, per les condicions pèssimes en les quals es troben. La parella està acusada de tortura

]]>
http://ib3tv.com/la-policia-allibera-13-germans-encadenats-i-malnodrits-a-california.html/feed 0
Moren dues portadores marroquines en una allau humana a la frontera de Ceuta http://ib3tv.com/moren-dues-marroquines-allau-humana-frontera-ceuta.html http://ib3tv.com/moren-dues-marroquines-allau-humana-frontera-ceuta.html#respond Mon, 15 Jan 2018 14:37:20 +0000 http://ib3tv.com/?p=283966 Dues dones mortes i nombrosos ferits és el resultat de l’allau humana que hi ha hagut aquest dilluns a la frontera del Tarajal, que separa el Marroc de Ceuta, segons han informat les autoritats locals marroquines en un comunicat transmès per l’agència oficial MAP.

L’accident ha passat a primera hora del matí al costat marroquí de la frontera, a la filera de dones que intentaven creuar-la per dur mercaderies fins a Ceuta. Les dues víctimes, de devers 40 anys, eren a la coa que es forma pel porteig de mercaderies al costat marroquí de la frontera. Les portadores intentaven entrar a la ciutat autònoma per fer feina. Segons el comunicat, s’ha obert una investigació per dilucidar els fets.

Gairebé cada dia es produeixen tumults per accedir a Ceuta. L’any passat, altres quatre dones moriren en circumstàncies similars.

]]>
http://ib3tv.com/moren-dues-marroquines-allau-humana-frontera-ceuta.html/feed 0
Dos detinguts asseguren que llençaren el cadàver de la turista espanyola desapareguda al Perú a un riu http://ib3tv.com/dos-detinguts-asseguren-que-llencaren-el-cadaver-de-lhispano-equatoriana-desapareguda-al-peru-a-un-riu.html http://ib3tv.com/dos-detinguts-asseguren-que-llencaren-el-cadaver-de-lhispano-equatoriana-desapareguda-al-peru-a-un-riu.html#respond Mon, 15 Jan 2018 14:34:56 +0000 http://ib3tv.com/?p=283968 Al Perú, els dos guies detinguts per la desaparició de la turista espanyola i equatoriana Nathaly Salazar han reconegut que llençaren el seu cadàver a un riu. Segons la seva versió, la dona va morir accidentalment en passar una tirolina. S’espantaren i intentaren amagar-hi el cos. Dos agents de l’equip d’Intervenció Exterior de la Policia espanyola i un del Minsiteri d’Exteriors espanyols s’han desplaçat a la zona dels fets per investigar el cas.

D’altra banda, l’empresari espanyol Segismundo Díaz Martín ha estat assassinat a la ciutat mexicana de Puebla. Díaz Martín, de 50 anys i natural de Terrassa, va ser víctima d’un atac divendres passat quan tornava a ca seva després de fer unes compres.

]]>
http://ib3tv.com/dos-detinguts-asseguren-que-llencaren-el-cadaver-de-lhispano-equatoriana-desapareguda-al-peru-a-un-riu.html/feed 0
14 alumnes i una professora ferits per arma blanca a una escola de Rússia http://ib3tv.com/14-alumnes-i-una-professora-ferits-per-arma-blanca-a-una-escola-de-russia.html http://ib3tv.com/14-alumnes-i-una-professora-ferits-per-arma-blanca-a-una-escola-de-russia.html#respond Mon, 15 Jan 2018 14:32:02 +0000 http://ib3tv.com/?p=283970 A Rússia, 14 alumnes i una professora han resultat ferits per arma blanca en una escola de la ciutat de Perm. Han estat atacats per motius que es desconeixen per dos homes emmascarats que ja han estat detinguts. La dona i un dels alumnes de 16 anys es troben en estat greu amb punyalades al coll. En el moment de l’atac hi havia més de 700 persones al centre escolar que ha suspès les classes. Els infants i alguns pares han hagut de rebre atenció psicològica.

]]>
http://ib3tv.com/14-alumnes-i-una-professora-ferits-per-arma-blanca-a-una-escola-de-russia.html/feed 0
75 ferits en l’enfonsament de la borsa de valors d’Indonèsia http://ib3tv.com/75-ferits-en-lenfonsament-de-la-borsa-de-valors-de-jakarta.html http://ib3tv.com/75-ferits-en-lenfonsament-de-la-borsa-de-valors-de-jakarta.html#respond Mon, 15 Jan 2018 14:30:47 +0000 http://ib3tv.com/?p=283974 Almanco 75 persones han resultat ferides en esfondrar-se el sostre dels vestíbul de l’edifici que acull la Borsa de Valors de Jakarta a Indonèsia.

Una càmera de seguretat ha captat el moment del sinistre. En les imatges es veu un grup d’universitaris que en aquell moment visitava les instal·lacions a un dels passadissos quan de sobte el terra cau. La Policia ha desallotjat i acordonat la zona d’immediat per tal d’esbrinar les causes de l’incident. Pel moment, les autoritats han confirmat que no ha estat un atemptat terrorista.

L’accident ha passat en l’interval de descans entre la jornada matina i la vespertina.

]]>
http://ib3tv.com/75-ferits-en-lenfonsament-de-la-borsa-de-valors-de-jakarta.html/feed 0
Una trentena de morts en un doble atemptat suïcida a Bagdad http://ib3tv.com/una-trentena-de-morts-en-un-doble-atemptat-suicida-a-bagdad.html http://ib3tv.com/una-trentena-de-morts-en-un-doble-atemptat-suicida-a-bagdad.html#respond Mon, 15 Jan 2018 14:29:45 +0000 http://ib3tv.com/?p=283967 Una trentena de persones han mort i més de 90 han resultat ferides en un doble atemptat ocorregut a Bagdad. Els fets s’han produït a primera hora del matí a una plaça del centre de la capital iraquiana. Dos terroristes suïcides amb un cinturó d’explosius han fet esclatar la càrrega que portaven de manera quasi simultània al costat d’un grup de treballadors. És el segon atemptat que es registra a Bagdad en tres dies.

]]>
http://ib3tv.com/una-trentena-de-morts-en-un-doble-atemptat-suicida-a-bagdad.html/feed 0
Alerta falsa d’un míssil a Hawaii posa de relleu la tensió amb Corea del Nord http://ib3tv.com/alerta-falsa-dun-missil-a-hawaii-posa-de-relleu-la-tensio-amb-corea-del-nord.html http://ib3tv.com/alerta-falsa-dun-missil-a-hawaii-posa-de-relleu-la-tensio-amb-corea-del-nord.html#respond Sun, 14 Jan 2018 20:19:24 +0000 http://ib3tv.com/?p=283906 Des que els ciutadans de l’illa han rebut el missatge d’alerta, les xarxes socials han començat a bullir i s’han vist corregudes per cercar un lloc on protegir-se del potencial impacte. Els hawaians han viscut amb el cor en un puny durant vint minuts. L’alarma ha botat a les vuit del dematí i a les vuit i vint l’agència de gestió d’emergències ha publicat una nova nota desmentit l’amenaça. Tot ha estat però una falsa alarma, que s’atribueix a una errada humana. El governador de l’illa, David Ige, ha hagut de donar la cara per un incident que posa en relleu la tensió que es viu a la zona. L’incident s’emmarca en la tibantor entre nord-Amèrica i Corea del Nord, amb proves de míssils balístics i el desenvolupament del programa nuclear que du a terme el líder nord-coreà.

]]>
http://ib3tv.com/alerta-falsa-dun-missil-a-hawaii-posa-de-relleu-la-tensio-amb-corea-del-nord.html/feed 0